Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fatboy wint rechtszaak tegen copycat

Fatboy won een kort geding tegen het bedrijf KAISR. Inzet was de opblaasbare zit/ligzak Lamzac van Fatboy. Volgens de rechter lijken de zakken teveel op elkaar en moet KAISR de verkoop staken.

De Lamzac werd in 2010 bedacht door ontwerper Marijn Oomen en is een opblaasbare zit/ligzak van parachutestof die je in een klein tasje kunt meenemen. Door de zak met wat simpele handbewegingen te laten vollopen met lucht en af te sluiten creëer je in een handomdraai een zitzak waar je met zijn drietjes op kunt zitten of in je eentje op kunt liggen. In maart dit jaar sloot de ontwerper een samenwerkingsverband met Fatboy om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Vrijwel tegelijkertijd introduceerde KAISR een soortgelijk product met nog wat kleine extra’s.

Kort geding
KAISR, dat het product in 2014 ontwikkelde, gebruikte voor de lancering begin maart het crowdfunding platform Indiegogo en dat werd een groot succes. Het doel was om 18.500 euro op te halen wat na een paar uur al was gelukt. Volgens de site van Indiegogo was op 22 april al meer dan 4 miljoen dollar opgehaald en in mei zouden de eerste exemplaren worden uitgeleverd. Fatboy, dat net een samenwerking was aangegaan met de ontwerper om de Lamzac volop te kunnen gaan leveren, zag zich geconfronteerd met een concurrent en spande een kort geding aan; het product van KAISR zou een inbreuk maken op het modelrecht van de Lamzac. De rechter stelde Fatboy op 13 mei in het gelijk en gaf de concurrent de opdracht om de verkoop direct te staken.

De site van KAISR is onbereikbaar en hun lig/zitzak zou worden verkocht via de site van Indiegogo. Op die site staat dat het product niet beschikbaar is binnen de EU. Over landen daarbuiten wordt niet gerept.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten