Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fatboy wint wederom rechtszaak in opgeblazen zitzakkenoorlog

De Duitse zit/ligzak LayBag moet uit de handel worden genomen omdat deze teveel lijkt op de Lamzac, de Nederlandse zit/ligzak van Fatboy.


De uit Duitsland afkomstige LayBag is volgens Fatboy een kopie van hun Lamzac, een opblaasbare zit/ligzak. De rechter in Düsseldorf gaat daarin mee en bepaalde dat de LayBag teveel lijkt op de Lamzac van Fatboy. Een verkoopverbod is nog niet van kracht, maar zal wel ingesteld worden als LayBag besluit om niet in hoger beroep te gaan. Het is al de tweede rechtszaak in korte tijd die Fatboy wint in hun strijd tegen kopieën van de Lamzac.

Copycats
De Lamzac is een ontwerp van de Nederlandse ontwerper Marijn Oomen die vorig jaar enorm scoorde met zijn ontwerp en de vraag amper aankon. Tegelijkertijd doken er copycats op. Begin dit jaar sloot Oomen een deal met Fatboy dat direct stevig ging optreden tegen bedrijven die ‘hun’ Lamzac kopiëren. Zo moest vorige maand KAISR, dat een eigen versie van de opblaasbare zit/ligzak op de markt wilde brengen, inbinden nadat de rechter bepaalde dat hun product inbreuk maakte op het modelrecht van de Lamzac.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten