Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Festival in Zwolle van creatieve mbo- en hbo- opleidingen

Van 5 t/m 8 juli is er in de binnenstad van Zwolle een festival waarbij afstudeerders van de creatieve mbo- en hbo-opleidingen in Zwolle op verschillende plaatsen hun werk laten zien.

Tijdens het vierdaagse festival, Proto geheten, zijn er verspreid over diverse locaties in de stad tentoonstellingen, lezingen, wandelingen, modeshows, theatervoorstellingen en muziekoptredens.Tegelijkertijd met de presentaties van leerlingen en studenten uit het creatieve onderwijs is er in de binnenstad de Architectuur Biënnale Zwolle.

Creatieve industrie in Zwolle
In en rond Zwolle is een groot aantal mensen werkzaam in de creatieve industrie. Met ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, Cibap Vakschool en de creatieve opleidingen van het Deltion College, Landstede MBO en Hogeschool Windesheim zijn er ook een aantal instellingen die voor deze industrie opleiden. Afstudeerders van deze onderwijsinstellingen tonen ieder jaar in juli hun werk en dit jaar worden voor het eerst de verschillende activiteiten gebundeld onder de gezamenlijke vlag Proto.

Talenten
Een voorbeeld daarvan is onderwijsinstituut Cibap. De opleidingen fotografie, film, mediavormgeving, meubel - en product design, ruimtelijk vormgeving en restauratie/decoratie schilderen presenteren zich op verschillende locaties in de stad. Een aantal leerlingen van deze opleidingen is geselecteerd voor de Cibap Talent Award en hun werk is te zien in ,  in Zwolle.

Op de foto Sabine Kroeze van de opleiding Creatief vakman.

Meer informatie: www.protozwolle.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten