Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Forinn centraliseert distributie in Asten

Groothandel Forinn sluit begin 2013 het distributiecentrum in Emmeloord en centraliseert de distributie is Asten. De afhaalcentra blijven gewoon open. 

De sluiting van het distributiecentrum in Emmeloord is grotendeels ingegeven door de economische omstandigheden. ‘Forinn is een mooi en solide bedrijf, maar we zaten in een te ruime jas of beter gezegd: te ruim in twee jassen’, zo verklaart directeur Richard Bosveld. Daar komt bij dat Forinn tot voor kort ook de opslag en distributie deed voor ondervloerengroothandel Estillon. Deze is eind november verhuisd naar een nieuw pand in Uden waar vandaan het bedrijf nu zelf deze activiteiten ontplooit.

Voordelen
De bestaande ruimte in het distributiecentrum in Asten is na aanpassingen groot genoeg om de gehele logistiek vanuit één locatie te verzorgen die voorheen deels vanuit Emmeloord werd gedaan. De directie betreurt het dat de verhuizing gepaard gaat met ontslagen, maar kijkt met tegelijkertijd positief naar de toekomst. ‘Deze operatie is nodig en biedt ook kansen op het gebied van de logistiek en het nog verder verbeteren van de performance naar de klanten toe. Als bijkomend voordeel leidt de centralisatie tot minder gereden kilometers en dus tot minder milieubelasting’, aldus een persbericht. In Asten ontstaat werk voor 4 tot 5 mensen, indien de huidige werknemers niet verhuizen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten