Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

'Goud' voor duurzaam magazijn Forbo

Vloerenfabrikant Forbo ontvangt voor het nieuwe cross-docking magazijn een LEED-gold certificering. Dat is een onderscheiding die aangeeft dat het magazijn zeer duurzaam gebouwd is.

Het nieuwe magazijn in Assendelft beschikt over zonnepanelen, automatisch dimmende verlichting in de gangen, LED kantoorbelichting en zeer efficiënte HR-verwarmingsinstallatie. Verder gebruiken de sanitaire ruimten nauwelijks water en besparen de geoptimaliseerde ‘cross-docking’ activiteiten transportkilometers en daarmee een vermindering van de CO2 uitstoot. Om in aanmerking te komen voor een LEED-onderscheiding wordt gebruik gemaakt van een bepaalde rekenmethodiek waarbij je punten krijgt. Hoe meer punten, hoe hoger de score, hoe duurzamer het gebouw. Dat Forbo nu ‘goud’ ontvangt, betekent dat vloerenfabrikant een zeer duurzaam gebouw heeft neergezet.

Betere service
Het nieuwe magazijn is een zogeheten cross-docking magazijn. Cross-docking is een efficiënt en milieubewust logistiek proces, waarbij verschillende producten uit verschillende Forbo-vestigingen worden samengevoegd in één vrachtwagen voor vervoer naar de klant. Di resulteert in minder transportkilometers en dus minder CO2-uitstoot.  Jelle van der Zwaan, directeur Operations van Forbo Flooring, is blij met de onderscheiding. ‘De duurzame aspecten zijn voor ons als groene vloerenfabrikant enorm belangrijk en het levert ook nog eens een betere service voor onze klanten op.’

Uitreiking
De officiële uitreiking van het certificaat vindt plaats op 24 september tijdens de Dutch Green Building Week. Na afloop van de uitreiking vinden er twee lezingen plaats. De eerste gaat over Forbo's ambitie in duurzaamheid en zal antwoord geven op de vraag hoe men nu echt kan beoordelen wat duurzaam is. De tweede lezing gaat over het duurzame productieproces van Marmoleum. Ter afsluiting is er een rondleiding in de fabriek van Forbo.

Meer informatie: www.dgbw.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten