Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Griekse meubelindustrie maakt vrije val

De Griekse economie zakt langzaam weg. De nationale meubelindustrie krijgt relatief gezien nog hardere klappen. Van 2009 tot en met 2011 zakte de omzet met 47%. 

Hier te lande kreunt en steunt de meubelindustrie. Maar het nog erger als je kijkt wat er in Griekenland gebeurt. Intzeidis Consulting, een Duitse organisatie die ondernemers ondersteunt in het zakendoen met Griekenland, zet een aantal cijfers op een rij waar je niet vrolijk bij van wordt. De meubelindustrie krimpt nog sneller dan de totale industrie.

Dramatische teruggang
De eerste zeven maanden van dit jaar liep de omzet terug met 31,7% terwijl de industrie als geheel -6,7% noteerde. Kijken wij nog iets verder terug in de tijd dan is het nog erger. Van 2009 tot en met 2011 kelderde de omzet in drie jaar met 47%. Maar het kan nóg erger als wij kijken naar een nog langere periode. Vergeleken met 2005 is het totale volume van de Griekse meubelindustrie inmiddels geslonken met 64,6%, dus bijna tweederde. Daarbij valt het verlies aan arbeidsplaatsen in relatieve zin nog mee; van 2009 tot en met 2011 zakte dat met 36,8%.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten