Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hallo, hier Heimtextil. Hoort u mij?

Vilt is een product dat het geluid dempt. Op de beurs Heimtextil maakte exposant Holland Felt dat duidelijk door een ouderwetse telefoon in de stand te plaatsen.

Het lijkt heel ver weg, maar twintig jaar geleden was het bezit van een mobiele telefoon nog redelijk bijzonder. Ook zijn er talloze mensen onder de 25 jaar die nauwelijks weten dat er vroeger telefooncellen bestonden waar je kon bellen als je niet thuis of op je werk was. Of op een andere fysieke ‘vaste’ plek met een telefoonaansluiting. Ondertussen heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon, zijn vaste telefoons goeddeels verdwenen en bestaan er geen telefooncellen of daarop gelijkende plekken meer.

Tegelijkertijd is de kantoorruimte per persoon enorm gekrompen en wordt het lastig om te telefoneren zonder anderen in de directe omgeving te storen. Op kantoren zijn er speciale belplekken en is het gebruik van geluiddempend materiaal enorm toegenomen omdat iedereen boven op elkaar zit.

Vilt is een materiaal dat van nature het geluid dempt en het wordt in kantooromgevingen veel gebruikt. Richard Wernekinck zit al zijn hele leven in het vilt en stond afgelopen week op de beurs Heimtextil in Frankfurt met zijn bedrijf Holland Felt. Hij heeft de cijfers over de akoestische eigenschappen van vilt paraat en ook op papier staan. De eigengemaakte ‘telefooncel’ deed wonderen om dit te demonstreren. Beursbezoekers werden uitgenodigd de telefoon, de ouderwetse grote en zware hoorn, ter hand te nemen en hardop te praten om zichzelf te horen. Dat deed ook deze jonge man. Geen idee wie hij belde. Maar zo te zien was het een leuk gesprek.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten