Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Headlam verenigt Interplan, Lethem-Vergeer en Silvester

De groothandels Interplan, Lethem-Vergeer en Silvester gaan per januari 2016 verder onder de naam van moederbedrijf Headlam. Als merknaam wordt in de markt Lifestyle-interior gehanteerd.

Interplan, Lethem-Vergeer en Silvester zijn verschillende groothandels die al jaren onder een dak in Zutphen zitten en dat blijft zo, maar de namen verdwijnen. Het Engelse moederbedrijf Headlam introduceerde een paar jaar geleden de merknaam Lifestyle-interior voor de eigen collecties van de drie groothandels en per januari 2016 wordt deze naam als gezamenlijke uiting naar de markt gebruikt. Officieel wordt het Lifestyle-interior by Headlam. De eigen collecties gordijnen, tapijt, vinyl en pvc vloeren waren al voorzien van dit label, maar daar achter ‘hingen’ nog steeds de namen de verschillende groothandels. Die verdwijnen dus. Er komt één website, www.headlam.com.

Verandering buitendienst
Klanten zullen weinig merken van de naamsverandering. Wel vindt er een herschikking plaats bij de buitendienst. De verkoopteams van de drie groothandels, totaal 16 mensen, zullen in de nieuwe situatie door een verkleining van hun rayon de klanten frequenter van dienst kunnen zijn.

Beursgenoteerd
Headlam heeft als thuisbasis Groot- Brittannië en is daar een distributeur van diverse soorten vloerbedekking en toebehoren. Naast het thuisland heeft Headlam ook vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De internationale expansie in Nederland begon in 1996 met de overname van groothandels Lethem-Vergeer en Interplan. Later kwam daar Silvester bij. Headlam is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange. In 2013 bedroeg de omzet 653,2 miljoen Pond, 745,6 miljoen euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten