Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heidi Klum maakt relame voor Hollandse vaas

Zonder enige inspanning krijgt het kleine Nederlandse bedrijf Wonderable ineens veel aandacht. Oorzaak: Heidi Klum kocht een vaas en plaatste haar aankoop op Facebook.


Wonderable is gevestigd in Amsterdam en verkoopt woonaccessoires uit Bangladesh, Bolivia, Peru, India, Thailand en Vietnam. Een van de producten is de zogenaamde souvenir vaas. Dat is een vaas met daarop geplakt klompjes, molentjes, mannetjes, vrouwtjes en koetjes, allemaal in Delfts blauw. Een andere versie heeft meer kleuren en daarop zitten allerlei beesten. Topmodel Heidi Klum kocht zo’n vaas bij een winkelier in München, stapte er mee in het vliegtuig, zette de ingepakte vaas naast zich neer op een stoel, liet een foto maken en zette deze op haar Facebookpagina.

‘Heidi Klum vaas’
Vier vluchten lang deed zij dat en dat zorgde voor nieuwsgierigheid bij een deel van haar 1,4 miljoen volgers. Want wat zat er in dat pakket naast haar? ‘Zij was het zelf een beetje aan het hypen’, zegt Carla Peters, oprichter en eigenaar van Wonderable. Zij werd getipt over deze Facebook-actie door haar klant in München en ontving van Klum een foto van de uitgepakte vaas, thuis op tafel. Reden voor Wonderable om een mail de deur uit te doen met de mededeling dat een aantal mensen vraagt om de ‘Heidi Klum vaas’. Die bestaat echter niet omdat elke vaas anders is met de opgeplakte koetjes en andere beesten. Maar, zo besluit de mail: wij staan vanaf eind deze week op de beurs Ambiente in Frankfurt en daar kun je bestellen.

Klompjes en molentjes
Zo’n mooi verhaal verzin je niet, maar het is leuke promotie en het kost niks. Achter de souvenir vaas zelf zit ook een aardig verhaal. Peters komt vanwege haar werk vaker in Thailand en zag daar twee jaar geleden bij haar vaste leverancier een hoop kleine klompjes, molentjes en ander klein spul. Alles dik onder het stof. Souvenirs voor Nederland, dacht zij. Het bleek echter bestemd voor Amerika waar de spulletjes werden verkocht in een soort openluchtmuseum, Danish Village genaamd. (Denemarken en Nederland is een pot nat voor die Amerikanen).

Typical Dutch
Blijkbaar liep het niet storm met die ‘Hollandse’ souvenirs want er lag een aardig voorraadje in Thailand en de keramiekproducent wilde er wel van af. Carla Peters kocht een en ander, plakte het op een vaas en inmiddels is het een van de bestlopende producten. De Heidi Klum versie is niet ‘typisch Nederlands’ want heeft meer kleuren met daarop vrijwel alleen allerlei dieren. Maar nu kan Frau Klum, als Duitse in Amerika, vertellen dat zij toch iets typical Dutch heeft gekocht.

Ambachtelijke productie
Wonderable bestaat sinds 2009 en laat haar producten ambachtelijk produceren op kleinschalig niveau in diverse ‘ontwikkelings’landen. Tot het assortiment behoren onder meer glaswerk, kussens, lampen, schalen, tassen, bijzettafels en vazen.

Meer informatie: www.wonderable.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten