Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heimtextil 2016 groeit

De in januari te houden beurs Heimtextil lijkt de wind in de zeilen te hebben. De totale vloeroppervlakte stijgt en naar verwachting zullen meer exposanten de beursvloer bevolken.

Na jaren van lichte teruggang lijkt Heimtextil (12 t/m 15 januari 2016 in Frankfurt) weer de weg opwaarts te hebben gevonden. Drie maanden voor de beurs geeft de organisatie positieve signalen af ten aanzien van de hoeveelheid verhuurde oppervlakte en de aanmelding van deelnemers. De belangrijkste wijziging is de verandering van de aanvang. Heimtextil is een dag vervroegd en begint nu op dinsdag en eindigt op vrijdag. Zo is de zaterdag ‘vrij’ voor Duitse retailers die op die dag veel consumenten trekken en bovendien bleek de laatste jaren de zaterdag als laatste beursdag nogal slapjes.

Trendshow
Een belangrijk onderdeel van de beurs is de trendshow, Theme Park geheten, in hal 6.0. Daar zullen de vier te verwachten trends gevisualiseerd worden met behulp van materiaal van exposanten. De trends moeten producenten enig houvast geven om keuzes te kunnen maken wat te produceren. Het overkoepelende thema is Well-Being, een verwijzing naar het prettige en aangename gevoel om je met textiel te omringen.

Groei digitaal printen
Naast allerlei technische en verrijkte stoffen zet het digitaal printen van stoffen door. In hal 4.0 zullen fabrikanten van printers aanwezig zijn en ter plekke demonstreren wat er technisch allemaal mogelijk is. Het segment bed-, bad- en tafellinnen is sterk vertegenwoordigd en vooral van het beddensegment wordt dit keer veel verwacht. Voor bezoekers die zich richten op de projectmarkt zijn in hal 11.0 onder de naam Contract Creations bekroonde interieurconcepten van internationale interior designers te zien en tijdens de beurs zijn er rondleidingen voor architecten en hoteliers. In de hallen 5.1. en 6.1 zijn producten te zien die een Innovatieprijs ‘Architektur + Textil Objekt’ in de wacht hebben gesleept.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een weerkerend thema op Heimtextil. Er komt een boekje (Green Directory) met een overzicht van duurzaam producerende exposanten. Op 13 en 14 januari kunnen bezoekers een Green Tour krijgen, een rondleiding met een duurzaamheidsexpert. Op dezelfde dagen worden de Sustainability Days gehouden, presentaties en paneldiscussies rondom het thema duurzaamheid. Nieuw is het onderdeel hal Green Village in hal 8.0. Hier zullen certificerende bedrijven aanwezig zijn die advies geven.

Jonge talenten
Ook dit jaar is er weer de ‘Young Creations Award: Upcycling’, een talentenwedstrijd voor studenten van hogescholen voor design en interieurarchitectuur en voor net afgestudeerde decorateurs die van afgedankt (textiel)materiaal iets nieuws ontwerpen. Dit keer gaat het niet alleen om producten, maar er is nu ook de categorie ‘ruimteconcepten’ aan toegevoegd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten