Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Het beste parketidee voor Nederland

Het Gilde van parketteurs is op zoek naar ‘het beste parketidee’. Het beste idee wordt bekroond met een prijs die zal worden uitgereikt tijdens de Vakdagen Parket & Woninginrichter in 2013.

Het Gilde organiseert de wedstrijd samen met het Platform Parket Branche. Dat idee kan een machine zijn, een manier om een parketvloer af te werken of iets anders, als het maar een goed idee is. Deelname staat op voor iedereen ‘die in het parket werkzaam is’, zo meldt de site www.gildevanparketteurs.nl. De finale van de wedstrijd zal plaatsvinden tijdens de Vakdagen Parket & Woninginrichter in april 2013. Daar moeten deelnemers hun idee voorleggen en verantwoorden aan een jury en zullen ook beursbezoekers hun mening mogen geven. Het beste parket-idee wordt beloond met de Walter Esch Bokaal.

Kennis doorgeven
De wedstrijd past in de filosofie van het dit jaar opgerichte gilde, ‘organisatie voor en door parketteurs met als doel het herkennen en erkennen van de vakman en het op peil houden van vakmanschap’. Parketteurs die lid willen worden van het gilde moeten voldoen aan bepaalde eisen, workshops en bijscholingen volgen en optreden als ambassadeur van het vak parketteur. Net zoals de gildes in de middeleeuwen zal het gilde kennisoverdracht vooral laten plaatsvinden via de werkvloer. Het gilde stimuleert dan ook met name meesterparketteurs om erkend leerbedrijf of praktijkopleider te worden of anderszins een actieve rol te spelen in het overdragen van vakkennis.

Voorbeeld beste idee
Op de site heeft het gilde al vast als voorbeeld een mogelijk voorbeeld voor ‘het beste parketidee van Nederland’ gezet, een freesmachine. Meer informatie is te vinden op de site en inzendingen kunnen gestuurd worden naar info@platformparketbranche.nl.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten