Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Het rommelt bij Carpetright

Lord Harris, oprichter en baas van Carpetright, is weer terug en neemt het roer als CEO over. Want zijn opvolger Darren Shapland is opgestapt. Vorige week kelderde de koers van de Britse tapijtverkoper met 15%.

Het gaat al een tijdje niet best met de Britse tapijtretailer. Zowel in thuisland Engeland als in België en zeker ook in Nederland heeft Carpetright last van de moeilijke marktomstandigheden. Eind vorige week stapte CEO Darren Shapland op nadat er slechte cijfers naar buiten kwamen. De koers van het aan de Londense beurs genoteerde Carpetright ging met 15% omlaag. Opvolger van de opgestapte CEO is Lord Harris, de man die tot anderhalf jaar geleden deze functie vervulde en nu dus weer aan het roer staat.

Rust in de tent
Harris zal moeten zorgen voor rust in de tent want de ooit zo succesvolle retailketen heeft al langer last van dalende verkoopcijfers. Ondanks de lastige markt en de terughoudende consument wil het bedrijf vasthouden aan de eerder ingezette bedrijfsstrategie. Dat betekent het moderniseren van winkels, het verbeteren van de dienstverlening en het verbreden van het assortiment zoals meer keuzes in laminaat. Ook zal internet sterker worden ingezet en wordt de beddentak (in het thuisland) verder uitgebreid.

Nederland verliesgevend
Hoewel Carpetright zegt last te hebben van de overheidsbezuinigingen in Nederland en het eerste halfjaar hier verliesgevend was, zegt het bedrijf geen plannen te hebben om te stoppen met de activiteiten in Nederland. Volgens financieel directeur Neil Page is Carpetright in Nederland ‘goed gepositioneerd’.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten