Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

HMC present op Woonbeurs

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) gebruikt de Woonbeurs om net afgestudeerde studenten de kans te geven om zich als startende ondernemer te introduceren. Dat gebeurt vanuit een stand die als ‘woonhuis’ is ingericht.

Het HMC (officieel: HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur) staat al jaren op de Woonbeurs in Amsterdam. Het HMC presenteert zich daar als opleidingsinstituut en gebruikt de beurs ook als platform waarbij enkele net afgestudeerde interieurontwerpers en een paar meubelmakers/ontwerpers zich als startend ondernemer presenteren. Ze doen dan niet vanuit een kale stand, maar vanuit een ‘woonhuis’, samen met Meubelatelier Jacco Bakker, een succesvolle ondernemer en ex-HMC-er.

Vissen naar stageplaatsen
Volgens Fred Schouten, hoofd communicatie bij het HMC, is dit een goede manier voor ex-leerlingen om zich in de picture te plaatsen want ook hij weet dat de markt voor interieurproducten niet geweldig is. Toch zijn er volgens hem meubelmakers die het momenteel heel goed doen en weinig last lijken te hebben van de crisis. Naast het bieden van een opstapje aan beginnende ondernemers is het HMC ook aanwezig voor ‘zichzelf’ want de school is altijd op zoek naar stageadressen en wellicht levert de beurs hierbij wat op.

Hoge instroom HMC
Het blijkt dat meerdere mbo-opleidingen problemen hebben om stageplaatsen te vinden want ondernemers zijn in deze tijd minder dan voorheen bereid om stagiaires te begeleiden. Dat geldt zeker ook voor interieuropleidingen, zo blijkt uit recent onderzoek. Dat geldt zeker niet voor het HMC, zo laat Schouten weten. ‘De instroom is overweldigend. We gaan dit jaar voor de opleidingen in Amsterdam en Rotterdam voor het eerst boven de 3000 leerlingen uitkomen. Het gaat boven verwachting. Zo is bijvoorbeeld de opleiding Meubelstofferen dit jaar voor de eerstejaars vol en dat is voor het sinds jaren.’

De Woonbeurs wordt gehouden van 25 t/m 30 september.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten