Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hondenparade voor Stichting Energy4All

Aanstaande vrijdag 6 juni begint in Amsterdam The DogParade, een parade van bont beschilderde bulldogs. Dit als startschot van een reizende tentoonstelling waarbij geld wordt ingezameld voor de Stichting Energy4All. Hoofdsponsor is meubelfabrikant Leolux.

The DogParade bestaat uit 28 door kunstenaars beschilderde bulldogs. Het oorspronkelijke ontwerp van de bulldog (in twee soorten en twee maten) is afkomstig van de Belgische kunstenaar Hannes D’Haese en kopieën daarvan zijn beschilderd door diverse Nederlandse en Belgische kunstenaars. De aanzet daartoe kwam van Mike Zeelen, een moeder die een zoon heeft met een stofwisselingsziekte. Zij stapte naar de D’Haese met het idee om honden te laten beschilderen en deze te verkopen om zo geld in te zamelen voor de Stichting Energy4All, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

Adopteer een hond
De roedel bont beschilderde honden maakt deze zomer een toer door Nederland om zo aandacht te vragen voor de Stichting Energy4All. Bedrijven en particulieren kunnen een bulldog ‘adopteren’ (en laten beschilderen) waardoor The DogParade zich verder kan uitbreiden. De hondenparade staat de hele maand juni in de Stopera in Amsterdam en de toer eindigt op 21 september in Roermond.

Actie CBM
De eigenlijke aftrap voor The DogParade vond plaats op 22 mei bij meubelfabriek Leolux in Venlo, hoofdsponsor van het rondreizende evenement. Leolux kwam in aanraking met de Stichting Energy4All via oud-directeur Jeroen Sanders die in 2012 een actie coördineerde voor de CBM (Centrale Bond van Meubelfabrikanten) die in dat jaar het 100-jarig bestaan vierde. Onderdeel van dat jubileum was een wedstrijd onder jonge designers om een relaxmeubel te ontwerpen voor kinderen die last hebben van een stofwisselingsziekte waardoor zij snel moe worden en daarom veel moeten rusten. De zogeheten junior loungers werden gemaakt door 28 verschillende CBM-leden wat resulteerde in evenzoveel gerealiseerde ontwerpen.

Actie Leolux
Een van de prototypes van de junior loungers werd gemaakt door Leolux en deze maakte er een ‘volwassen’ versie van die uiteindelijk werd opgenomen in de reguliere collectie, model Bolea. Omdat Leolux als bedrijf ook graag ‘iets met kunst’ doet én omdat het bedrijf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet wil maken, kon het bedrijf vrij makkelijk aansluiten bij een nieuwe actie om de Stichting Energy4all te ondersteunen. Vandaar dat het bedrijf hoofdsponsor is van The DogParade en zelf ook een bulldog adopteerde.

Meer informatie: www.thedogparade.com  

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten