Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea bouwt distributiecentrum voor webwinkel

Ikea wil in Nederland een nieuw distributiecentrum bouwen voor uitlevering van online bestellingen bouwen. Dit meldt het Financieele Dagblad.

De voorgenomen bouw van een distributiecentrum is een gevolg van de deze zomer geopende webshop. Die loopt namelijk beter dan verwacht. Ikea beschikt al over een groot distributiecentrum in Oosterhout, maar de 7000 artikelen uit de Nederlandse webwinkel komen nu nog uit Duitsland. Het bezorgen van producten is een breuk met het gebruikelijke concept waarmee Ikea groot werd. Er kwam echter steeds meer vraag naar de mogelijkheid om online te kunnen bestellen, zo laat e-commercemanager Peder Apelgren weten. ‘Mensen gaan er tegenwoordig van uit dat ze online kunnen bestellen en wij willen beter toegankelijk zijn.’

Wel bezorgkosten
Opvallend is dat Ikea kosten rekent voor de bezorging, iets wat bij andere winkels vaak niet het geval is. De klant betaalt voor een pakketje tot 30 kilo 7,99 euro en voor grote artikelen als bedden en kasten geldt een vanaf tarief van 45 euro. PostNL bezorgt de pakketjes en voor de grote producten, goed voor circa 50% van de bestellingen, wordt TSS ingeschakeld.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten