Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea Hamburg barst van bezoekers, garage staat leeg

De ‘stads-Ikea’ in Hamburg trekt veel publiek dat per openbaar vervoer naar het filiaal komt. Daarom staat de parkeergarage bijna leeg en stimuleert Ikea het autobezoek dat juist afgeremd moest worden.

In Hamburg opende op 30 juni een ‘city-store’ van Ikea. Om verkeersproblemen in de stad te voorkomen zijn er ‘slechts’ 730 parkeerplaatsen en is sterk ingezet om klanten te stimuleren om met het openbaar vervoer naar de vestiging te komen. Dat lukt geweldig. De eerste week na opening konden mensen met hun aankoopbon gratis reizen met het openbaar vervoer en ook daarna bleef deze ‘stads-Ikea’ enorme mensenmassa’s trekken. In korte tijd werd het de best bezochte vestiging in heel Duitsland terwijl de omvang kleiner is dan het gemiddelde filiaal. In september bleek dat dagelijks zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers binnenkomen, terwijl de gemiddelde Ikea in Duitsland niet verder komt dan 7.000  tot maximaal 15.000.

Lege parkeerplekken
De bewuste strategie om met het openbaar vervoer naar Ikea te komen, werkt uitstekend en heeft dus geen nadelige gevolgen voor het bezoek. Keerzijde is dat de parkeergarage nauwelijks wordt gebruikt. Inmiddels zijn de parkeertarieven verlaagd en is Ikea een actie gestart om klanten te informeren dat er ‘ook parkeermogelijkheden’ zijn. Bewoners in de directe omgeving zijn blij met de autoschuwe bezoekers. Zij waren bang dat bezoekers en masse omliggende straten zouden gaan volparkeren, maar daar is geen sprake van. De speciale parkeerzone voor bewoners is zelfs opgeheven.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten