Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

IKEA ontwikkelt multifunctionele meubels

IKEA is bezig met de ontwikkeling van meubels die je wat betreft de functie kunt aanpassen al naar gelang de situatie. Hiermee speelt de retailer in op de trek naar de stad en de daarmee samenhangende krappe woonruimte.

 


IKEA heeft al lang multifunctionele producten die handig zijn voor kleinbehuisden, maar gaat daar nu meer werk van maken. Zo ontwikkelde het bedrijf een opklapbed dat overdag dienst kan doen als bureau met opbergruimte. Dit bed en andere ruimbesparende meubels worden in 2023 uitgetest in Polen en Hongkong. Afhankelijk van de daar opgedane ervaringen worden de producten mogelijk wereldwijd aangeboden.

 

Wereldwijde urbanisatie
Reden waarin IKEA multifunctionele meubels gaat ontwerpen is de wereldwijd toenemende verstedelijking. In 1960 woonde 34% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden, in 2020 was dat ruim 56%. Dat betekent voor de meeste mensen een beperking van hun woonruimte. Omdat IKEA een mondiale speler op de markt is, ziet het concern wereldwijd kansen om de multifunctionele meubelen te kunnen verkopen.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten