Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

IKEA streeft naar 50 miljard omzet in 2020

De ambities van IKEA reiken ver. IKEA topman Peter Agnefjäll laat weten dat het Zweedse meubelwarenhuis in 2020 een omzet wil hebben van 50 miljard euro. Afgelopen jaar was dat nog ‘slechts’ 28,5 miljard.

Agnefjäll deed zijn uitspraken in het Duitse dagblad Handelsblatt en daarin toont hij zich ambitieus. Want ook IKEA is niet immuun voor de kwakkelende economie in veel landen en om die 50 miljard in 2020 te bereiken zal de omzet tot die tijd met jaarlijks 8 tot 10% moeten toenemen. Of die omzet nu uit de winkels komt of uit de groeiende verkoop via internet maakt de IKEA-topman niet uit; de klant beslist dat volgens hem.

Groei online verkoop
IKEA was relatief laat met de webshop, maar zet er nu vaart achter. Het assortiment is gestegen van 4000 naar 7000 artikelen en er komen 1,3 miljard bezoekers per jaar op de site. In een interview met het dagblad Die Welt laat Agnefjäll weten dat IKEA nog behoorlijk kan groeien. ‘Wij zijn nog steeds een kleine onderneming. In het afgelopen jaar hebben 700 miljoen klanten onze winkels bezocht. Er leven zeven miljard mensen op deze wereld. Wij hebben dus nog veel te doen.’

Prijsverlagingen
Naast uitbreiding in landen waar IKEA al aanwezig is, wil het bedrijf ook nieuwe landen veroveren. Kroatië en Zuid-Korea zijn dit jaar aan de beurt, op middellange termijn staat ook India op de agenda. Om marktaandeel te winnen, voorziet Agnefjäll prijsverlagingen en hij zegt dat het ieder jaar zal gaan om een tot twee procent.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten