Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea-tent ideaal voor Syrische vluchtelingen

Een door Ikea ontwikkelde tent blijkt een uitkomst voor Syrische vluchtelingen die onderdak hebben gezocht in Libanon. De Libanese autoriteiten zijn er minder blij mee; de tenten zijn ‘te goed’ en wellicht blijven vluchtelingen nu te lang in het land.

Libanon wordt overspoeld met vluchtelingen uit Syrië die veelal worden ondergebracht in tenten van de UN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat zijn gammele en lekkende tenten die nauwelijks bescherming bieden, zeker nu de regio wordt geteisterd door winters weer. Een door Ikea ontwikkelde tent biedt veel meer comfort. Misschien wel teveel, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag in een schrijnend bericht.

Verwarming en verlichting
De door Ikea ontwikkelde tent is een bouwpakket dat bestaat uit een licht stalen frame met verstevigde triplex platen, verwarming en verlichting die wordt opgewekt opgewekt met zonnepanelen. De Refugee Housing Unit kan in 4 uur worden opgebouwd en gaat zeker 3 jaar mee. Dat is aanmerkelijk langer dan de standaard tenten van de UNHCR. Voor de vluchtelingen ideaal, maar de Libanese overheid kijkt daar iets anders tegenaan. ‘Zij is bang dat de 'luxe' tenten zo goed bevallen dat de Syrische vluchtelingen niet meer weg willen en zich permanent in hun buurland zullen vestigen’, aldus het AD.

Verzet overheid
Deze week is de Libanese regering alsnog overstag gegaan, mede veroorzaakt door het barre winterweer dat Libanon nu treft. De overheid staakt haar verzet tegen de import van de 'luxueuze' tenten waardoor de massaproductie alsnog van start kan gaan. De UNHCR is opgelucht maar staat door alle vertraging inmiddels voor een loodzware, ondankbare opdracht.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten