Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea wint prijs voor montagehandleidingen

Ikea heeft de Paul Mijksenaar Design for Function Award 2015 gewonnen voor de montagehandleidingen. De jury noemt de handleidingen ‘ongeëvenaard consistent’. En dat al dertig jaar.

Ikea ontvangt de prijs, de Paul Mijksenaar Design for Function Award, als oeuvreprijs voor functioneel design. Het verwijst naar de handleidingen van Ikea die volgens de jury van grote klasse zijn; ‘Ikea is erin geslaagd een ongeëvenaard consistent en prachtig uitgevoerd oeuvre te scheppen. Dat oeuvre blijkt al ruim dertig jaar wereldwijd herkenbaar en effectief.’ De prijs is vernoemd naar Paul Mijksenaar, een man die wereldwijd de bewegwijzering verzorgt voor vliegvelden, ziekenhuizen, musea en dierentuinen en weet hoe beelden effectieve aanwijzingen kunnen geven.

Hilarische filmpjes
Ikea is verguld met de prijs en ziet deze als erkenning voor de functionele beeldtaal die het warenhuis gebruikt zodat consumenten thuis hun meubels in elkaar kunnen zetten. De handleidingen mogen dan voor de jury een prijs verdienen, de effectiviteit daarvan is niet altijd direct op positieve wijze zichtbaar. Dat wil zeggen, niet iedereen kan er goed mee overweg. Op internet wemelt het van de hilarische filmpjes waarbij mensen een Ikea product met behulp van de handleiding proberen in elkaar te zetten.

 


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten