Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Insolventie voor zitmeubelfabrikant Ewald Schillig

De Duitse zitmeubelfabrikant Ewald Schillig is insolvent verklaard. De curator krijgt zes weken de tijd om te kijken of een doorstart mogelijk is.

De meubelfabrikant heeft al jaren te kampen met een teruglopende omzet, iets waar de hele branche mee te maken heeft, aldus curator Jochen Zaremba. Bij Ewald Schillig werken 230 mensen en het bedrijf had vorig jaar een omzet van 68 miljoen euro. Naast de productie voor het eigen merk produceert Schillig ook voor de merken Mondo, Dieter Knoll en Musterring. De afzet gaat naar 1.000 retailers in tien landen.Teruggang aantal meubelafabrikanten
Ondanks de florerende economie en een stevige bouwproductie hebben veel gerenommeerde Duitse meubelfabrikanten, in de pers steevast aangeduid als Traditionsmarken, het al jaren moeilijk. Harde concurrentie en een veranderend koopgedrag bij afnemers zijn grote veroorzakers.
Schillig begon in 1945 en is gevestigd in Ebersdorf, vlakbij 'meubelstad' Coburg. De burgemeester van Ebersdorf laat in de plaatselijke pers weten dat de problemen bij Ewald Schillig ('Eschi') hem niet onbekend voorkomen. Vroeger waren er in Ebersdorf veertien zitmeubelfabrikanten gevestigd en daar is er nog maar een van over. 'Die ontwikkeling verliep snel', aldus de burgemeester.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten