Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interface wint Europese prijs voor recycling visnetten

Vloerbedekkingsfabrikant Interface won de door de Europese Commissie ingestelde prijs voor het project Net-Works. Hierbij worden afgedankte visnetten gerecycled tot grondstof voor tapijttegels.

Sinds 2012 verzamelt Interface afgedankte visnetten van Filipijnse vissers en gebruikt deze als grondstof voor het maken van tapijttegels. Daarmee wordt het afval omgezet in bruikbare grondstof en krijgen de vissers een aanvullend inkomen. Voor dit door Interface genoemde project Net-Works ontvangt het bedrijf in de categorie International Business Cooperation een prijs binnen de prestigieuze European Business Awards for the Environment 2014-2015, een door de EU ingestelde prijs voor bedrijven die duurzame innovatie bevorderen. ‘Met Net-Works wordt een grote bijdrage geleverd aan het oplossen van het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten. En daarnaast levert Interface met Net-Works een bijdrage aan het terugdringen van het armoedeprobleem in de wereld’, aldus de jury. 

Uitbreiding project
Sinds de lancering van het project Net-Works zamelde Interface 41.000 kilo visnetten in en dat zorgde voor een aanvullend inkomen voor 4.500 inwoners van verschillende kustdorpen wat gelijkstaat aan 84.000 maaltijden, zo rekent Geanne van Arkel voor. Zij is manager duurzame ontwikkeling bij Interface en noemt de prijs ‘een mooie erkenning van onze inzet voor het creëren van een duurzaam en herstellend bedrijfsmodel en motiveert ons om Net-Works nog verder uit te breiden.’ Dat gaat gebeuren want per januari 2015 wordt het project uitgebreid naar Kameroen.

Geen Nederlandse, wel Europese prijs
De door Interface binnengesleepte prijs International Business Cooperation is een van vier categorieën binnen de European Business Awards for the Environment. Deze zou je kunnen zien als Europese tegenhanger van de Nederlandse Koning Willem I Prijs, een ondernemingsprijs waar Interface eerder dit jaar voor genomineerd was. Dankzij deze nominatie werd Interface geselecteerd als Nederlandse inzending voor de categorie International Business Cooperation.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten