Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Intirio valt op door uitstraling en ambiance

Intirio heeft zich als beurs duidelijk verbreed naar beurs voor totaalstoffering en decoratie. Mede door een fraaie presentatie en goede positionering was het qua optiek een prettige beurs.

Bezoekcijfers zijn nog niet bekend - en waarschijnlijk was het rustiger dan vorig jaar - maar de 15e editie leidde bij veel standhouders tot redelijk optimistische geluiden. De markt is niet goed en in Nederland zelfs uitgesproken slecht, maar daar werd niet over gepraat. De blik was duidelijk voorwaarts gericht en veel exposanten hadden veel werk gemaakt om hun stands fraai aan te kleden. Voeg daarbij een goede catering op veel stands en de voorwaarden voor een prettige sfeer waren al op voorhand aanwezig. De gewijzigde indeling, een grote hal en twee kleinere, zorgde voor een goede segmentering wat het overzicht ten goede kwam.

Goed overzicht
Zo kwamen exposanten van vloerbedekking (vooral karpetten) goed uit de verf omdat zij als het ware een cluster vormden. Ook stoffenleveranciers uit het hogere segment stonden mooi bij elkaar gegroepeerd wat ook gold de aanbieders die zich specifiek bezig houden met accessoires. De aanbieders van bedtextiel hadden min of meer een eigen hal.
Naast het overzicht was de beursvloer buitengewoon kleurrijk en dat weerspiegelde het huidige trendbeeld en gaf aan dat Intirio een tamelijk goede afspiegeling vormt voor het middensegment. Om de trends in overzicht te zien was er een fraaie trendshow die iedereen kreeg te zien omdat deze direct na de entree was gesitueerd.

Presentatie
Er waren beduidend meer Franse exposanten en met Nederlandse ogen bekeken was vooral de presentatie van hen nogal traditioneel. Aan de andere kant kun je stellen dat Nederlanders vaak sterk zijn in de presentatie, dus dan is nogal snel iets ‘ouderwets’. Het geeft wel aan dat de beurs België overstijgt waarbij zowel voor Nederlandse exposanten als bezoekers Intirio een belangrijke beurs is. B&C viel op met een gezellige kroeg/huiskamer stand, Essenza Home (voorheen Van Es Home) had gewoontegetrouw een buitengewoon kleurrijke en spetterende stand, Dussk intrigeerde met een gesloopte auto op de stand en Finesse liet zien dat eenzelfde product (tafelzeil) heel gewoon, maar ook heel leuk kan presenteren op een ruimte.

Verbreding aanbod
Intirio is duidelijk geëvolueerd van stoffenbeurs naar een platform waar aanbieders staan met producten om het hele interieur te stofferen. Een enkele bezoeker sprak zelfs van ‘een kleine Maison & Objet’, maar dat is niet geheel juist omdat meubels op Intirio vrijwel volledig ontbreken. Het geeft wel aan dat het aanbod breed en de presentatie uitsteken is. Die verbreding pakte goed uit en mede daardoor blijft de beurs qua aantallen bezoekers en exposanten redelijk stabiel. Hoewel accessoires een klein aandeel in het geheel vormen, kan wat meer variatie in dit onderdeel geen kwaad.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten