Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jan Krediet maakt snelle doorstart na faillissement

Binnen een paar dagen vroeg transportonderneming Jan Krediet uit Steenwijk uitstel van betaling aan, werd het faillissement uitgesproken en volgde een doorstart. Voor 45 de 105 werknemers betekent het dat zij hun baan verliezen.

Jan Krediet vroeg 24 december surseance van betaling aan en 30 december werd het faillissement uitgesproken. Terwijl het personeel gisteren werd ingelicht over de ontstane situatie werd duidelijk dat er een doorstart zou komen en net voor de jaarwisseling blijkt die er te zijn. Daardoor behouden 60 van de 104 werknemers hun baan, de rest krijgt ontslag.

Verslechterende meubelmarkt
Jan Krediet (sinds 1924) is gespecialiseerd in meubeltransport, nationaal en internationaal. Sinds het begin van de crisis heeft het bedrijf daar last en in 2013 ging een aantal belangrijke klanten failliet waardoor het snel bergafwaarts ging, zo laat het bedrijf op de site weten. ‘Mede door een verslechterende meubelmarkt liepen de verliezen snel op waardoor de onderneming in de problemen kwam. Jan Krediet betreurt dat een doorstart noodzakelijk is om weer een gezonde bedrijfsvoering te kunnen realiseren.’

Snelle doorstart
In de plaatselijke pers wordt enigszins argwanende gereageerd op de extreem korte duur tussen faillissement en doorstart en wordt gesuggereerd dat de transporteur goedkoop van het personeel afwilde. Door deskundigen wordt dat echter van de hand gewezen. Jan Krediet is gevestigd in Steenwijk en heeft ook een vestiging in Culemborg, recht tegenover het ETC Expo.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten