Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kleurstofproducent Rubia Natural Colours failliet

Het in Steenbergen gevestigde Rubia is failliet verklaard. Het bedrijf maakte natuurlijke kleurstoffen voor onder meer de tapijt- en textielindustrie.

Rubia Natural Colours, ook bekend als Rubia Pigmenta Naturalia, is op 8 december door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Het bedrijf produceerde kleurstoffen uit meekrap en wede, in de omgeving groeiende planten. De kleurstoffen worden met name ingezet voor het aanverven van tapijt en textiel. Rubia werkte onder meer samen met MID Carpets, Desso, Tretford en de lobbyorganisatie Wools of New Zealand. Begin dit jaar stond het bedrijf op de internationale vloerbedekkingsbeurs Domotex in Hannover en in oktober participeerde de fabrikant in het project Levende Kleuren, onderdeel van de Dutch Design Week. In dit project deed ook verffabrikant Rigo mee die dankzij de kleurstof van Rubia in staat was een 100% natuurlijke verf te produceren.

Te weinig vraag
Rubia, gestart in 2005, werkte internationaal samen met diverse designers en fabrikanten en kreeg relatief veel aandacht vanwege de herkomst van de kleurstoffen. Het hoopte te kunnen profiteren van de vraag naar duurzame producten, maar de vraag bleef uit. Ook het beperkte kleurengamma was geen voordeel. Een groot project was het verven van 1680 m2 tapijt in het nieuwe hoofdkantoor van de ZLTO (zuidelijke land- en Tuinbouworganisatie) in Den Bosch dat in 2011 werd geopend. De ZLTO was de enige aandeelhouder van Rubia.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten