Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Klok tegen de race

Met een moderne uitvoering van de oude staklok ontwierp Reinoud Wolff een klok tegen de race. Met deze woordspeling en een doordacht verhaal wil hij dat mensen meer aandacht besteden aan hun ‘interne klok’ en bewuster omgaan met de tijd.

De modern vormgegeven en kleurrijke staklok is een reactie op de gehaastheid die veel mensen hebben. Volgens Wolff rennen mensen zichzelf voorbij en raken ze vervreemd van zichzelf doordat ze teveel naar de externe klok kijken en te weinig oog hebben voor hun eigen interne klok en ritme. Wolff: ‘Het is nu vakantie en als je vraagt wanneer mensen gaan eten, doen ze dat wanneer ze daar zin in hebben. Als ze gewoon aan het werk zijn, zeggen ze ‘om 6 uur’ want dan is de tijd belangrijk. Ik snap het wel, die race tegen de klok. Daarom noem ik mijn klok de klok tegen de race.’

Verborgen laden
De moderne klok, genaamd Cloggy, is er in zes sprekende kleuren die bepaald niet lijken op het originele bruin van de traditionele staklokken. Daarnaast zijn er een viertal zogeheten time totems die voorzien zijn van een bijzonder design als ware het een soort totempaal. In de klok zit een deurtje en daar achter zitten een vijftal laden waarin persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen. ‘Of het nu de kindertandjes zijn, het trouwboekje, die bijzondere steen, het unieke concertkaartje of een dagboek, de Cloggy biedt de mogelijkheid om ze een vast plekje te geven en er af en toe bij stil te staan’, aldus een begeleidend persbericht.

Geen race tegen de klok
Wolff werkte jaren bij Heineken en Unilever en later bij Ben & Jerry’s. Daar ondervond hij hoe het is om constant bezig te zijn met een race tegen de klok. Zijn vader was klokkenverzamelaar en deze herinnering en zijn werkervaring combineerde hij met een idee dat langzaam vorm kreeg. Hij kocht in België een oude staklok, ging zagen, veilen, tekenen en timmeren en zo ontstond in een paar jaar tijd de Cloggy, een moderne variant van de staklok.

Verkoop 
De klok wordt gemaakt bij meubelfabriek Dekta in ’s Gravendeel en kan zo worden gepresenteerd als Dutch Design. De afmetingen zijn 220cm hoog 25cm diep en 44cm breed. De Cloggy is verkrijgbaar via de website www.cloggyclocks.com bij Van Bellen Art galerie in Willemstad. Wolff zoekt naar mogelijkheden om de klok via de retail te verkopen. Hij is in onderhandeling met de Bijenkorf, maar sluit andere verkooppunten niet uit. Heel modern en heel erg bij de tijd: op de site wordt uitgebreid verteld hoe de klok in de loop de jaren is ontstaan onder het motto ‘Hoe de tijd de klok rijpte’. 

Meer informatie: http://www.cloggyclocks.com/

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten