Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Klussen? Nee, dank u

Nederlanders klussen graag. Toch overschatten vooral mannen vaak de klus en schakelen ze alsnog een vakman in, zo blijkt uit onderzoek van de site klustips.nl.

Lekker klussen, wie doet het niet? Aangewakkerd door de crisis wordt er stevig geklust want zo kun je makkelijk geld besparen. Vooral bij ingewikkelde en tijdrovende klussen daalt echter het enthousiasme en wordt de zaak alsnog uitbesteed aan een vakman, zo concludeert de site klustips.nl na eigen onderzoek. ‘Toch geeft een kwart van de ondervraagden aan dat ook bij uitbesteding van de klus het raadplegen van klustips zinvol is. Als onderbouwing hiervoor geeft men aan dat men zo zelfverzekerder het gesprek met de vakman aangaat’, promoot de website zichzelf in een persbericht.

Mannelijke overschatting
‘In de gevallen dat men wel zelf de klus uitvoert, geeft men aan veel aan de klustips te hebben gehad. Met name video's waarin de klus stap voor stap wordt voorgedaan en tips met veel illustraties zijn populair’, vervolgt het persbericht.
‘Met name mannen overschatten hun eigen klusvaardigheden. Enthousiast gemaakt door verhalen van anderen of onder druk gezet door hun vrouw gaan ze aan de slag. Ze komen er dan achter dat sommige klussen toch moeilijker zijn dan ze denken en dan wordt de klus toch maar uitbesteed’, zegt Rob van Nuenen van klustips.nl.

Top 5 afhaak-klussen
De top 5 van klussen waarbij men bij nader inzien een vakman inschakelt, zijn vaak klussen waarbij de moeilijkheidsgraad mede bepaald wordt door de omstandigheden van de ruimte. Zo is laminaat leggen in een kamer met veel hoeken voor veel mensen een brug te ver. Datzelfde geldt voor het aanbrengen van behang met ingewikkelde patronen. Bij het kitten van een douche wordt vaak in tweede instantie een professional ingehuurd. Dit gebeurt als blijkt dat het doe-het-zelf werk toch niet waterbestendig blijkt te zijn.
De top 5 bestaat uit: laminaat leggen, behangen, tegelen, douche kitten/leidingen verleggen en elektra aanleggen.

Populaire klustips
Geraadpleegde klustips bewegen mee met het seizoen. ‘Gras zaaien’ is sinds kort met stip in de top 3 binnengekomen en in de winter zijn onderwerpen als ‘verwarming ontluchten’ en ‘leiding ontdooien’ erg populair. Sommige veel gezochte populaire klustips liggen niet zo voor de hand, maar blijken hoog te scoren. Dat geldt onder meer voor 'katten verjagen' en 'zilvervisjes bestrijden'.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten