Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koopt Hollandsche waar

Van 4 t/m 6 juni wordt in Assen het evenement Hollandsch Fabrikaat georganiseerd. Zo’n 15 bedrijven zullen zich presenteren met kwaliteitsproducten van eigen bodem. Het geheel vindt plaats op het terrein van meubelfabrikant Interstar die fungeert als gastheer.

Vier jaar geleden werd Hollandsch Fabrikaat voor het eerst georganiseerd en deden zes bedrijven mee, voornamelijk uit het noorden des lands. Inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld en komen deelnemers vanuit uit hele land. Maar de ‘mini-beurs’ blijft voorbehouden aan in Nederland producerende bedrijven, vandaar de naam.

Puur Nederlands
’Met Hollandsch Fabrikaat proberen we een verband te leggen tussen de samenwerking van én de meubelontwerper én de meubelfabrikant én het Nederlandse vakmanschap op het terrein van meubelproductie’, aldus initiatiefnemer Roelf Kok in 2009. Deze uitspraak geldt nu nog steeds waarbij Kok ook verwijst naar de toegenomen belangstelling voor streekproducten. Tegelijkertijd moet Hollandsch Fabrikaat tegenwicht geven aan de toegenomen import van ‘anonieme’ buitenlandse producten. Kok, mededirecteur van bedden- en matrassenfabrikant Avek, was een van de drijvende krachten achter het evenement en zal ook dit jaar weer met zijn bedrijf vertegenwoordigd zijn.

Gemoedelijke sfeer
Naast Avek en Interstar zullen ook 3b, Bree’s New World, Damai, Faber, Havee Meubelen, Helderr, Mahoton, Navigram, de Ploeg, Spinder Design en Trecompany aanwezig zijn. Retailorganisatie Euretco en brancheorganisatie CBW-Mitex completeren dit en zullen een workshop presenteren over ‘Het nieuwe winkelen’.
Naast de productpresentatie is de sfeer een belangrijk onderdeel van het evenement, zo laten de organisatoren weten. Lekkere koffie, hapjes en ruimte voor een goed gesprek zijn daar een essentieel onderdeel van. Op 4 en 5 juni kun je tot van 10.00 uur tot 21.00 uur in Assen terecht. Op woensdag 6 juni tot 17.30 uur.

Meer informatie: http://www.hollandschfabrikaat.nl

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten