Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koude start voor kleurrijk Intirio

Gisteren begon in Gent Intirio. Het weer was matig, het aantal bezoekers leek wat minder, maar de sfeer was ontspannen en het beeld zeer kleurrijk. Vandaag wordt de grootste golf bezoekers verwacht, ijs en weder dienende.

De zeventiende editie van Intirio ging van start onder winterse omstandigheden en wellicht dat de bezoekersstroom wat aarzelend op gang kwam. Op zondag trekt de beurs traditiegetrouw veel Belgische retailers die al dan niet met het gezin er een leuke en informatieve dag van maken. Het beursbeeld is optisch kleurrijk en de inhoudelijke verbreding zet door. Er staan opvallend veel leveranciers van karpetten met in de slipstream daarvan aanbieders van laminaat, parket en pvc vloeren. De afdeling bedtextiel is wat breder vertegenwoordigd met diverse internationale nieuwkomers.

Meer decoratie
Het wat meer decoratieve aspect van de beurs groeit. Specifieke aanbieders van verlichting, meer decoratieve producten rondom bed- en badtextiel, her en der wat verf  en diverse exposanten met puur woonaccessoires zorgen voor een divers beeld op de beursvloer. Het hogere stoffensegment is opvallend goed aanwezig, net als het aantal aanbieders van behang. Het gedeelte wat zich richt op de projectmarkt is wat klein en het is de vraag of dat genoeg aantrekkingskracht heeft op beoogde doelgroepen als interieurarchitecten, designers en projectinrichters. Op dat segment onder meer een kleine stand van Big Impact, een bedrijf uit Eindhoven dat naar eigen zeggen de enige is die een printer heeft die textiel kan drukken waarbij ‘traditionele technieken’ en high tech hand in hand gaan. Met bijzondere printstoffen als resultaat.

Primeurs
Een avant-wereldprimeur is te vinden bij Yumeko, specialist in biologische dekbedden en kussen. Designer Piet Hein Eek maakte voor hen een bed van Europees eiken waarvan een prototype op Intirio staat. De officiële wereldpremière is in april tijdens de meubelbeurs in Milaan.
De precies een jaar geleden geïntroduceerde Europese richtlijn aangaande ‘kindveilige’ bedieningskoorden voor raamdecoratie vindt zijn uitwerking bij de diverse exposanten die ieder een eigen oplossing hiervoor hebben gevonden. Het Belgische bedrijf Safety4chains bedacht een min of meer universele oplossing; een klein product (een bepaalde kettingophanging) met wellicht grote gevolgen.

Intirio loopt nog tot en met woensdag 4 februari. Zie ook: www.intirio.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten