Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kuka versterkt positie in Europese meubelindustrie

Begin maart nam de Chinese meubelfabrikant Kuka het Duitse merk Rolf Benz over. Een paar weken later sluit de Chinese meubelgigant een strategische overeenkomst met machinefabrikant Homag.

Kuka, officieel Kuka Investment and Management Co. Ltd., is bezig haar positie in Europa te verstevigen. Begin deze maand nam het Rolf Benz over van de Hüls Gruppe. Rolf Benz geldt als een puur Duits merk, maar is nu dus in Chinese handen. Recentelijk kwam er een strategische samenwerking tot stand tussen Kuka en de Duitse Homag Group, een grote producent van machines en installaties voor de houtverwerkende industrie. 

Joint venture met Natuzzi
Ook in Italië deed Kuka van zich spreken. Vorige maand werd een joint venture gesloten met het Italiaanse Natuzzi om de activiteiten van Natuzzi in China te versterken.
De expansiedrift van Kuka blijft niet beperkt tot Europa. In Australië nam de meubelgigsant kortgeleden een stevig belang in de meubelketen Nick Scali. De keten heeft Down Under 50 winkels.
Kuka is een dochteronderneming van Jason Furniture Co. Ltd., gevestigd in Hangzhou. Het is naar eigen zeggen de leidende Chinese fabrikant en handelaar van meubelen en woonaccessoires.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten