Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kvadrat koopt Kinnasand

Kvadrat, fabrikant van meubel- en interieurstoffen, neemt Kinnasand over. Kinnasand levert, gordijn- en meubelstoffen en karpetten. Beide merken blijven als aparte namen voorbestaan en richten zich op het hogere merksegment.

Met de overname verstevigt Kvadrat zijn positie in het hogere segment als specialist in interieurstoffen en karpetten. Ook wil Kvadrat profiteren van de sterke positie die Kinnasand heeft in het retailkanaal. Kvadrat is leverancier van meubelstoffen en gordijnstoffen en richt zich op architecten, designers en de meubelindustrie. Het Deense bedrijf zegt altijd ‘de esthetische, technologische en artistieke grenzen te willen opzoeken’ en staat bekend als innovator.

Internationaal platform
Kinnasand is Duits, maar de roots liggen in Zweden waar het bedrijf meer dan 200 jaar geleden in Kinna werd opgericht. Kinnasand is actief met gordijn- en meubelstoffen en met karpetten. Volgens Anders Byriel, CEO van Kvadrat past Kinnasand perfect in het portfolio.’Kinnasand deelt onze benadering van design en onze waarden, dus is dit een geweldige match voor ons, vooral omdat ze sterk zijn in de residentiële markten. Ze hebben fantastische collecties en een geweldig ontwerpteam. Nu ontstaat de mogelijkheid om voor de lange termijn een internationaal platform voor het merk te creëren.’

Groei Kvadrat
Met de overname verstevigt Kvadrat zijn positie als bedrijf dat sterk is in het hoogste segment van interieurtextiel. Kvadrat is sterk in meubelstoffen, Kinnasand vooral in gordijnstoffen en het vorig jaar overgenomen merk Danskina is specialist in karpetten. Danskina klinkt ook Scandinavisch, maar heeft een Nederlandse oorsprong. Het werd in 1973 opgericht in het Brabantse Bergeijk. Kvadrat zelf heeft een relatief korte historie. Het bedrijf startte in 1968.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten