Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kwantum mogelijk naar binnenstad

Kwantum denkt erover om weer winkels te openen in binnensteden. Hiermee wil de keten zicht met name richten op jongeren die geen auto hebben.



Kwantum zat vroeger in centra van binnensteden, maar sloot tien jaar geleden de laatste winkel en vestigde zich perifere gebieden zoals meubelboulevards. Nu denkt Kwantum er over om weer terug te keren naar het centrum met kleinere winkels, zo meldt Retailnews.nl. De keten mikt daarbij op jongeren die sterk vertegenwoordugd zijn in binnensteden en geen auto hebben om naar de stadsrand te gaan om een filiaal te bezoeken. Concrete plannen zijn  er nog niet, maar 'wel heeft het onze aandacht, zoals we ook naar andere innovaties kijken', aldus general manager Rob Berns.

Praxis, Gamma, Ikea
De mogelijke terugkeer van Kwantum naar het centrum past in een ontwikkeling die andere retailers reeds toepassen. Zo hebben Praxis (Praxis om de hoek) en Gamma (Gamma Compact) een paar kleine winkels in diverse steden en denken daarbij aan uitbreiding.. Zij richten zich met een beperkt assortiment op (jongere) klussers die snel wat nodig hebben voor kleine klussen. Ook Ikea experimenteert met kleinere winkels die niet in in de periferie liggen, maar in stadscentra.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten