Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kwantum sluit tien winkels

De Macintosh Retail Group is bezig met een transformatie waarbij de komende jaren 110 winkels zullen dichtgaan. Daaronder zitten een tiental Kwantum-winkels sluiten.


Sinds begin 2011 is De Macintosh Retail Group bezig met de transformatie van traditioneel winkelbedrijf naar een cross channel retailer. Het betekent dat er niet meer alleen sprake zal zijn van fysieke winkels, maar dat webshops een integraal onderdeel zullen gaan vormen van de totale bedrijfsvoering. Het noopte de directie om zich versneld aan te passen aan de ‘nieuwe winkelrealiteit’, zoals zij dat in een persbericht noemt. Het betekent dat de komende jaren 110 winkels zullen sluiten, waarvan 80 in Nederland, 10 in België en Luxemburg en 10 in Engeland.

Cross channel verkopen
Met name de afdeling Fashion wordt hard getroffen met de schoenenketens Scapino en Brantano. Voor dit jaar is de directie van het winkelbedrijf nog vrij somber, maar voorziet voor Fashion in 2014 ‘ingroei naar een nieuwe normaliteit’. Die groei zal moeten komen uit cross channel verkopen, waarbij klanten hun bestelde artikelen bij iedere winkel van Macintosh kunnen ophalen of retourneren. Groei zal ook moeten komen uit het openen van nieuwe winkels.

Wachten op aantrekken verhuismarkt
De afdeling Living, waartoe Kwantum behoort, wordt in absolute aantallen minder hard getroffen, maar daar zal het herstel waarschijnlijk langer op zich laten wachten, zo is de verwachting van de Macintosh. Voor Living zijn er ‘goede verdienmogelijkheden zodra de verhuismarkt weer aantrekt en het aantal aanbieders voor woninginrichting is afgenomen,’ aldus het persbericht.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten