Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Laminaat en pvc in de badkamer

Vloeren van pvc zijn prima bruikbaar in keuken en badkamer. Ook is er nu laminaat waarbij je niet bang hoeft te zijn voor een omgevallen vaas of spetterende kinderen in bad.


Waterbestendig laminaat van Unilin.

Laminaat en water was vroeger een beruchte combinatie. Vocht drong makkelijk tussen de voegen, het spaanplaat van de drager zwol op en het kwaad was geschied. Laminaat was dan ook af te raden in de keuken, laat staan in de badkamer. Na uitgebreide testen heeft Unilin, onder meer producent van de merken Quick Step en Pergo, nu waterbestendig laminaat ontwikkeld voor zwevende vloeren dat voldoet aan hoge normen.

Waterafstotende coating
Het geheim achter dit ‘waterproof’ laminaat ligt volgens Unilin in een drievoudige technologie: het persen van de voegen tijdens productie, het toevoegen van een waterafstotende coating en het gebruik van kliksystemen met voorspanning. Bij Balterio, een derde merk van Unilin dat onder meer digitaal bedrukt laminaat produceert, is een soortgelijk resultaat behaald. Bij de collectie Grande zijn de voegen niet in de HDF-platen geperst, maar in een dikke laag urethaanlak die zorgt voor de bescherming.


Natuursteentegels van pvc van Moduleo.

Pvc vloer in glitters
Bij pvc wordt vaak als toplaag polyurethaan gebruikt en hierom, en vanwege het product als geheel, is pvc van zichzelf al waterbestendig. Moduleo, merk van de Belgische fabrikant IVC, heeft waterproof vloeren die speciaal gemaakt zijn voor badkamers. Naast het praktische gebruik (het kan water prima verdragen) is het leverbaar in natuursteenlook, betonlook en ook met dessins die zijn voorzien van metallics of glitters. Een voordeel van pvc vloeren ten opzichte van laminaat is de geringe opbouwhoogte.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten