Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Lancering Loof Living op vt wonen & designbeurs

Het jonge meubelmerk Loof Living presenteert zich op de vt wonen & designbeurs aan het grote publiek. Tegelijkertijd is het de lancering van een aantal nieuwe producten.Loof Living is een nieuwe lijn meubelen van het meubelmerk Loof. Het bestaat uit een tafel en bank (Node), een stapelbaar wandmeubel (Piled) en een dressoir (Base). Loof gebruikt hiervoor als basis hout, ‘eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking’, zoals het bedrijf dat formuleert. Daarnaast zegt Loof te staan voor kwaliteit en tijdloze ontwerpen.
Naamsverandering
De producten van Loof Living zijn een aanvulling op de producten van Loof Living, beter gezegd de bedden van Trecompany. Want sinds dit voorjaar werd de naam Trecompany veranderd in Loof en werd tegelijkertijd het assortiment van louter slaapkamermeubelen uitgebreid met woonmeubelen. De eerste vallen nu onder de noemer Loof Sleeping, de tweede onder Loof Living.

Profilering als merk
Met de naamsverandering wil Loof zich duidelijker als merk profileren. Dat gebeurt tijdens de vt wonen &designbeurs (voorheen Woonbeurs) voor de consument, begin september gebeurde dat voor een vakpubliek in The Wall in Utrecht, samen met aan aantal design (meubel)merken. ‘Mooi dat wij daar stonden tussen de gevestigde merken’, aldus Loof-oprichter Ward van Zandvoort. Hij zegt nu op zoek te zijn naar nieuwe dealers want omdat Loof (toen nog Trecompany geheten) tot voor kort alleen bedden leverde, staan de producten alleen bij slaapspeciaalzaken. Daar komen nu dus meubelzaken bij.

Online verkoop
Naast levering aan de retail, verkoopt Loof ook via de eigen webshop. Dat loopt volgens Van Zandvoort goed. Hij beaamt dat hij daarmee direct concurreert met zijn dealers, maar in de praktijk blijkt dat een geaccepteerde situatie. Volgens hem is dat enerzijds de nieuwe realiteit en anderzijds is bijvoorbeeld de deelname aan de vt wonen & designbeurs goed voor de zichtbaarheid van het merk waar dealers van kunnen profiteren.

Meer informatie: www.loof.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten