Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leerling HMC maakt tafel voor NOS-talkshow De Avondetappe

Hugo van den Haak, leerling van het HMC in Rotterdam ontwierp de tafel die gebruikt gaat worden in het tv-programma De Avondetappe. Aan die tafel wordt iedere avond nabeschouwd over de Tour de France.



Aanstaande zaterdag begint de Tour de France en wordt iedere avond teruggeblikt op de dag in het tv-programma De Avondetappe. De gasten van de avond schuiven aan tafel om hun mening over de dag te geven en die tafel is gemaakt door Hugo van den Haak, tweedejaars leerling  aan de opleiding Meubelmaker van het Hout- Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. De tafel heeft een bijzondere scharnierfunctie waardoor deze makkelijk is in- en uit te klappen. Twee tafelbladen schuiven over elkaar heen zodat je verschillende vormen van de tafel kunt maken.



Demontabel en flexibel
De tafel van Van den Haak werd gekozen uit totaal zeven ontwerpen van verschillende leerlingen van het HMC. Die gingen aan de slag nadat Denny Terlouw, directeur van het HMC in Rotterdam, de NOS benaderde en voorstelde om er een wedstrijd van te maken om een nieuwe tafel voor het tv-programma te laten maken. De tafel moest aan diverse specificaties voldoen zoals makkelijk vervoerbaar omdat de 'studio' iedere avond op een andere locatie staat. Daar voldoet het gekozen model aan. Je kunt de twee tafelbladen over elkaar heen schuiven waardoor je met zowel vorm als grootte kunt variëren.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten