Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leerlingen HMC kwalificeren zich voor Skills Heroes

Vier leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege mogen meedoen aan de regionale kwalificatiewedstrijd Skills Heroes, een Europese vakwedstrijd voor mbo-leerlingen.

V.l.n.r: Lars de Bruin, Tim van der Plas, Anne van Arendonk en Rolinca Kooren.

Skills Heroes is een Europese wedstrijd voor mbo-leerlingen. Daaraan voorafgaand vinden nationale en regionale kwalificatiewedstrijden plaats. Om voor deze laatste in aanmerking te komen streden eind oktober 40 leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) mee met de eerste selectie. In de wedstrijd Interieuradviseur waren Anne van Arendonk en Rolinca Kooren de besten. In de categorie Meubelmakers waren Tim van der Plas en Lars de Bruin de winnaars. Zij gaan verder in regionale kwalificatiewedstrijden om een plek te bemachtigen in de nationale finale in de RAI. 

Europese kampioenschappen
Die nationale finale vindt plaats in maart 2017 in de RAI in Amsterdam. Daar zullen talloze leerlingen van mbo’s uit het hele land elkaar treffen in diverse categorieën. Zo heeft het HMC zich naast de wedstrijden voor Interieuradviseur en Meubelmaker ook ingeschreven voor de wedstrijden Machinaal Houtbewerker en Restauratietimmerman. Winnaars van de nationale wedstrijden zullen uiteindelijk eind 2017 strijden om de Europese kampioenschappen in de diverse categorieën.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten