Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leerlingen HMC maken maquette voor Madurodam

Vier leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege maakten een maquette van Het Prinsenhof in Delft. Het museum in miniformaat is geplaatst in Madurodam en wordt 9 november officieel overgedragen.

De vierdejaars leerlingen, Alex Blok, Arjen Plaizier, Arjen Verhoeff en Hilko van Idsinga van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) maakten in vier maanden tijd een maquette van Het Prinsenhof in Delft. Zij volgen de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer en maakten de maquette op het HMC met behulp van een computergestuurde freesmachine. Op locatie in Madurodam werd de maquette gemonteerd en door decorateurs van Madurodam afgewerkt. Op 9 november houdt het voltallige personeel van de HMC-opleidingen in Amsterdam en Rotterdam een bijeenkomst en zal de maquette officiële worden ‘overgedragen’.

Praktijkschool
Het HMC - officieel HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur – bestaat sinds 1929 en is een mbo-opleiding vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Hier worden leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten