Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leolux, Auping en Gispen ontvangen GIO Erkenning

Tijdens de Dutch Design Week zijn de GIO erkenningen uitgereikt. Prijzen voor een Goed Industrieel Ontwerp gingen onder meer naar Leolux, Auping en Gispen. 

Leolux ontving de prijs voor de bank D’r op. De bank heeft verstelbare armen en ruggen en opvallende poten, naar een ontwerp van Braun-Maniatis-Kirn-Design. Het is de eerste design award voor Pode, het merk dat Leolux vier jaar geleden introduceerde als een soort instapdesignmerk wat vooral een jongere doelgroep moet aanspreken.

Wederom prijs voor bed Essential
Gispen kreeg een award voor de Gispen Today eetkamerstoel. De stoel is onderdeel van de meubellijn Gispen Today van Dutch Originals. De stoel past zowel in een modern als retro interieur. Auping kreeg een GIO award voor de Essential, een bed van het Duitse designbureau Köhler Wilms. Het is de zoveelste prijs voor dit bed dat eerder dit jaar een Cradle to Cradle certificaat kreeg (makkelijk te recyclen) en een Red Dot Design Award, een Duitse en internationaal als hoogstaand erkende designprijs.  

Philips topscorer
Dit jaar kregen liefst 69 inzendingen in diverse categorieën een erkenning als Goed Industrieel Ontwerp. Naast de hierboven genoemde winnaars waren er onder meer ook prijzen voor een douchegoot, diverse lampen, een elektrische scooter, diverse fietsen, afzuigkappen, een tandenborstel en een printer. Absolute topscorer was Philips die 25 inzendingen zag bekroond met ene erkenning Goed Industrieel Ontwerp.

Criteria prijs
De GIO Erkenning wordt uitgereikt door de stichting Designlink. Om in aanmerking te komen voor een erkenning moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect, gebruikswaarde en innovativiteit spelen ook mee. Een GIO Erkenning is daarnaast een blijk van vertrouwen in de commerciële kracht van het goed ontworpen product. Sinds het begin in 1986 zijn er zo’n 1000 erkenningen uitgereikt.

Meer informatie: www.gio.designlink.nl

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten