Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Lichtfestival Glow in Eindhoven

Op 9 november start in Eindhoven het lichtkunstfestival Glow. In de stad worden talloze gebouwen op bijzondere wijze uitgelicht en is een speciale route samengesteld.

Van 9 tot en met 16 november wordt een deel van Eindhoven op bijzondere wijze verlicht. Tijdens het lichtfestival Glow laten kunstenaars en designers zien hoe zij met licht vormgeven aan de openbare ruimte en vooral aan gebouwen. Animaties en computergestuurde projectietechnieken veranderen op deze manier complete gebouwen. In de stad is een ruim 4 kilometer lange route samengesteld waar bezoekers zich kunnen vergapen aan de lichtcreaties. Wie dat wenst, kan zich laten rondleiden en krijgt ter plekke tekst en uitleg.

Lichtgevend tapijt
Naast de route door de stad is er op het terrein Strijp-S (waar vorige week de Dutch Design Week werd gehouden) rond de oude Philips gebouwen de manifestatie Glow Next. Dit is een soort proeftuin waar wetenschappers, kunstenaars en bedrijven samen komen om te experimenteren met licht. Een van de deelnemende bedrijven is Carpet Sign uit Asten. Dat laat ‘lichtgevend’ tapijt zien. Het tapijt laadt op in 30 minuten op bij dag- of kunstlicht en kan daarna tot 12 uur lichtgeven in het donker. Het tapijt kan bij duisternis op deze manier bijvoorbeeld richting geven.

Lichtgevend tapijt. Links overdag, rechts bij duisternis.

Inzameling doorgebrande gloeilampen
Mensen die van hun kapotte gloeilampen af willen, kunnen deze (voor 5 november) inleveren bij de VVV in Eindhoven. De ‘lempkes’ zullen door de organisatie van Glow worden gebruikt voor een ‘interactief project’. Wat dat is, wordt nog geheim gehouden. Waarschijnlijk is het een ludieke manier om doorgebrande gloeilampen in te zamelen.
Het lichtfestival loopt van 9 t/m 16 november en begint iedere avond om 18.30 uur. Het wordt voor de achtste keer gehouden en trok vorig jaar 450.000 bezoekers.

Meer informatie: www.gloweindhoven.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten