Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Looierij Hulshof overgenomen

De failliete looierij Hulshof is overgenomen door Rompa Tanneries, een joint venture van looierij Rompa Leather en de PALI Group.

Met de overname van Koninklijke Hulshof uit Lichtenvoorde maakt het bedrijf een doorstart nadat het in november failliet ging. De overname is gedaan door een joint venture van looierij Rompa Tanneries uit Rijen en de PALI Group uit Den Bosch. De opstart in Lichtenvoorde gebeurt stapsgewijs en begint in het nathuis en de nalooierij. Dat betekent dat in eerste instantie twintig tot dertig ontslagen werknemers weer aan de slag kunnen. Later volgt de finish-afdeling. De bedoeling is er op termijn in Lichtenvoorde weer vijftig tot zestig mensen aan het werk te hebben, zo laat de nieuwe eigenaar weten.

Milieuvriendelijker looien
Rompa produceert leer voor de schoenen-, meubel- en lederwarenindustrie op basis van ‘wet-blue’, een tussenproduct in het gehele looiproces. Met de herstart van de looierij in Lichtenvoorde krijgt het bedrijf nu de mogelijkheid om het gehele looiproces in eigen huis uit te voeren, iets wat eerder werd gedan door Hulshof.
De PALI Group is actief in de veehandel en onder meer eigenaar van Vitelco, een grote kalverslachterij. Met de joint venture krijgt het bedrijf een sterkere positie in de keten. De aankoop en slacht van de kalveren was al in eigen beheer en straks wordt het mogelijk om kalfshuiden in Lichtenvoorde te verwerken tot leder in een totaalproces. Dat is een stuk milieuvriendelijker dan het looiproces wat Rompa Leather nu in Rijen hanteert waarbij gelooid wordt op basis van chroom.

Groothandel Van Leeuwen
Hulshof was naast looierij (voor stierenhuiden) ook groothandel in afgewerkte huiden die werden geleverd aan de meubelindustrie, auto-industrie,  retail en lederwarenindustrie. De groothandelsfunctie werd in december deels overgenomen door groothandel Van Leeuwen Leder uit Waalwijk, inclusief de voorraden en merkrechten. Deze kwaliteiten worden inmiddels ingevuld door diverse looierijen en de overname van de looierij van Hulshof verandert daar niets aan, zo laat Thijs Denissen, directeur-eigenaar van Van Leeuwen weten. ‘Het zou best kunnen zijn dat als Rompa Tanneries later ook gaat finishen wij weer gaan afnemen vanuit de oude Hulshof fabriek.’

Meer informatie: www.paligroup.nl en www.rompaleather.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten