Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Markt voor woningrenovatie trekt aan

Bedrijven in de bouwrenovatie bespeuren een verbetering in de markt. Er komen meer aanvragen voor klussen en bijna de helft van deze klussen wordt gerealiseerd.

Vandaag maakte het Centraal Planbureau bekend dat de economie dit jaar groeit met 0,75% en volgend jaar met 1,25%. Voorzichtige tekenen van herstel lijken nu ook in de bouwsector zichtbaar. Want hoewel het sterk aantrekken van de nieuwbouwsector naar verwachting nog even op zich laat wachten, lijkt de renovatiemarkt zijn koers omhoog definitief te hebben ingezet. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat in januari werd uitgevoerd onder 110 klusbedrijven.

Vooral kleinschalige klussen
Een derde van deze klusbedrijven merkt een verbetering merkt van de marktsituatie. Van deze bedrijven geeft 63% aan meer aanvragen binnen te krijgen en 46% geeft aan dat er ook meer klussen door gaan. Het blijft echter in veel gevallen bij wat kleinschaligere klussen; slechts 23% geeft aan dat de klussen groter zijn geworden in omvang. Volgens USP Marketing Consultancy hebben de toename van de verkoop van (bestaande) woningen en de tijdelijke verlaging van het BTW-tarief invloed op het renovatiesegment. Zulke bedrijven zijn nu ‘spekkoper’, aldus het onderzoeksbureau.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten