Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Material Xperience: vakevenement gericht op materialen

Material Xperience is een vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals met nadruk op innovatieve materialen. Iedere dag zijn er lezingen, gericht op een bepaalde sector.

Material Xperience wordt van 9 t/m 13 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, tegelijkertijd met Bouwbeurs. Het thema van dit jaar is de vijf zintuigen, ofwel ‘The Five Senses’. Reuk, tast, zicht, gehoor en smaak spelen volgens de organisatie van het evenement een rol in de beleving van de omgeving en een bewuste materiaalkeuze kan die beleving beïnvloeden. Die beleving wordt niet alleen opgeroepen door het gebruik van bepaalde materialen, maar kun je ook breder zien. Denk daarbij aan sfeerbeleving bij scholen, winkels, horeca, kantoren en zorginstellingen.

Seminars
Hierbij aanhakend wordt er per dag specifiek aandacht besteed aan scholen (9 februari), retail (10 februari), horeca (11 februari), kantoren (12 februari) en zorginstellingen (13 februari). Refererend aan het thema de zintuigen gaat het daarbij om vragen als Welke geur hoort bij een school? Zou laminaat met de geur van hout beter verkopen? Presteren we beter bij daglicht? Hoe smaakt kleur? Is het ene zintuig dominanter dan de ander? Bestaan er materialen die zich aanpassen aan de gewenste akoestiek? Iedere dag zijn er per sector een aantal lezingen.

Veel vloerbedekking
De beurs is ingedeeld in de segmenten Floors, Roofs & Facades, Walls & Ceilings, Indoor en Outdoor en het gaat onder meer om producten als vloeren, meubelstoffen, wandbekleding, verf, plaatmateriaal en keramiek. Opvallend is het grote aantal deelnemers uit de sector vloerbedekking met onder meer Interface, Desso, Forbo, Pergo, Vorwerk, Tarkett, Modulyss, Moduleo, Donkersloot, Armstrong Flooring, Arturo (Unipro), Eeuwenhout, Plexwood en Moso. Ook Hollandfelt, Feltmen en Hunter Douglas zijn aanwezig.

Meer informatie: www.materialxperience.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten