Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mega order voor Gispen in China

Projectinrichter Gispen gaat het nieuwe hoofdkantoor van computerfabrikant Lenovo in Beijing inrichten waar 10.000 mensen komen te werken. Per september worden de eerste 4.000 werkplekken opgeleverd.

Met de opdracht realiseert Gispen een definitieve doorbraak op de Chinese markt.  De Chinese inrichtingsmarkt wordt gedomineerd door lokale merken en van de buitenlandse fabrikanten spelen alleen grote Amerikaanse wereldspelers een rol van betekenis. Met de opdracht van Lenovo, de grootste computerfabrikant van China en de op één na grootste ter wereld, doorbreekt Gispen deze hegenomie. ‘Het is het gevolg van 11 jaar hard werken in China’, zegt Pieter Noorlander, directeur operations bij Gispen. Het bedrijf startte in 2004 met een productiebedrijf in China en produceerde aanvankelijk uitsluitend voor de Europese markt. Twee jaar geleden werd besloten ook de ‘lokale markt’ op te gaan en dat leidt nu tot de enorme order van Lenovo.

IC tafelprogramma
Gispen gaat in Beijing de werkplekken bij Lenovo voorzien van het IC tafelprogramma. De IC is volgens Gispen een ‘bureautafel teruggebracht tot de essentie’, een op het oog een nogal simpele tafel. Konden de Chinezen dat niet zelf leveren? Noorlander: ‘Het ging om een combinatie van factoren. Design speelt een rol, net als flexibiliteit, de akoestiek en ook ons idee over de circulaire economie was een pluspunt. Ook de mogelijkheden die wij bieden voor bekabeling hebben een belangrijke rol gespeeld.’ Na een lang selectieproces bleef Gispen samen met ‘een grote Amerikaanse speler’ (waarschijnlijk Steelcase) over.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten