Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Messe Frankfurt verschuift datum Tendence per 2017

Vanaf 2017 wordt de beurs Tendence in juni/juli gehouden in plaats van augustus. Deze verschuiving past in de groeiambities van Messe Frankfurt en het streven naar het ‘revitaliseren‘ van de beurs.

Het rommelt al jaren rond Tendence. Door de veranderende markt (geen absolute groei, toename verkoop via internet), de versnipperde aanbodmarkt, de gestage afname van het aantal exposanten, de terugval in aantal vaste bezoekers en de opkomst van nieuwe  bezoekersgroepen moest organisator Messe Frankfurt stappen ondernemen. Dat werd nog pregnanter nadat een paar jaar geleden het totale Dining segment geschrapt werd zodat de beurs zich alleen richt op de segmenten Giving en Living.

Aantrekkelijkheid vergroten
Het gevolg van bovenstaande en overleg met exposanten is dat per 2017 het tijdstip van de beurs verschuift van eind augustus naar eind juni/begin juli. Tendence moet daarmee de eerste ‘najaars’beurs zijn ten opzichte van concurrerende beurzen en de beursorganisatie wil hiermee de aantrekkelijkheid van de beurs vergroten. Dat geldt zeker voor de volumespelers die zo vroeg mogelijk de orders willen plaatsen voor het belangrijke najaar seizoen, denk daarbij vooral aan de kerstperiode. Ook de data van 2018 en 2019 zijn reeds gepland, beide keren eind juni/begin juli. Voor dit jaar loopt de beurs van 27 t/m 30 augustus.

Tweede poging
Het is de tweede keer dat het tijdstip van de beurs naar voren wordt gehaald. In 2003 gebeurde dat al eerder, maar na twee jaar moest de beursorganisatie bakzeil halen omdat het vroege tijdstip niet het gewenste resultaat gaf. Nu, ruim 13 jaar later, is blijkbaar de situatie zodanig veranderd dat de verschuiving wel mogelijk is.

Meer informatie: www.tendence.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten