Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs Brussel in de startblokken

Komend weekend start de Meubelbeurs Brussel. De beurs presenteert een aardige doorsnede van het huidige meubelaanbod voor het middensegment. Naast uiteraard België is Nederland goed vertegenwoordigd, zowel met exposanten als bezoekers.

De Meubelbeurs Brussel is sterk gericht op het commerciële middensegment. De beurs omvat 7 hallen, 300 exposanten en naar verwachting 20.00 bezoekers. Belgische fabrikanten pakken traditioneel fors uit op de beurs met grote stands en gebruiken de beurs om hun nieuwigheden te tonen. Tegelijkertijd is het ook hét platform om de Belgische meubelindustrie als geheel te promoten. Belgische gastvrijheid en ene ontspannen sfeer zijn kenmerken van de beurs.

Productvernieuwing
Bijzondere innovaties zijn niet te verwachten op de beurs, maar volgens beursdirecteur Els van Pelt is er veel gedaan aan productvernieuwing. ‘De exposanten willen zich waarmaken, weten dat veel winkeliers hun aankopen hebben uitgesteld en dat het nu moet gebeuren.’ Zoals de naam aangeeft, is het een echte meubelbeurs. Wel is er een apart onderdeel voor aanbieders uit het slaapsegment onder de noemer Brussels by night. Ook zijn er aanbieders van verlichting, accessoires en karpetten, maar deze vormen een minderheid.

Internationaal karakter
Wat betreft bezoekers komt uiteraard de meerderheid uit het thuisland en is Nederland een goede tweede. Veel Nederlandse exposanten gebruiken de beurs als springplank voor buitenlandse contacten omdat de beurs een internationaal karakter heeft. Daarnaast zijn er exposanten uit Duitsland en Frankrijk en ook uit Zuid-Europa.

Promotie Belgische meubel
Als opwarmertje voor de beurs wordt het magazine Be van tevoren naar een groot aantal potentiële bezoekers gestuurd. In het blad staan een aantal voorproefjes van wat de bezoeker te zien zal krijgen. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor Belgisch design en trends. Op de beurs zal ook een stand aanwezig zijn van meu’BEL, een initiatief van een aantal Belgische fabrikanten om het Belgische meubel te promoten. Tot nu toe doen 30 fabrikanten hieraan mee en een groot aantal hiervan is aanwezig op de Brusselse beursvloer.

Meer informatie: www.meubelbeurs.be en www.belgischmeubel.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten