Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs Brussel internationaliseert

Op 8 november start de Meubelbeurs Brussel. Dit keer met een sterk internationale inbreng en een behoorlijk aantal nieuwkomers. De beurs lijkt in kracht te winnen als platform voor het middensegment.

Over anderhalve week, zondag 8 november, begint de Meubelbeurs Brussel. Hoewel de beurs het uithangbord is van de Belgische meubelindustrie en deze qua vloeroppervlakte sterk aanwezig is, komt 60% van de exposanten uit het buitenland. Nederland speelt daarin een behoorlijke rol want Brussel is zowel een goed platform voor internationale contacten als een plek waar veel Nederlandse bezoekers komen. Dus kiezen sommige Nederlandse deelnemers voor Brussel in plaats van een plek op een beurs in Nederland. Vooral in het lifestyle segment is Nederland sterk vertegenwoordigd, net als in het slaapsegment. Een cluster Nederlandse exposanten verenigt zich tussen de hallen 8 en 9 onder de naam Holland à la Carte.

Internationaal deelnemersveld
Verder deelnemers uit onder meer Duitsland, Italië, Kroatië, Slovenië, Polen, Frankrijk, Portugal, Spanje, Finland, Denemarken, Zweden, Turkije en Litouwen en het lijkt er op dat de beurs groeit in internationale aantrekkingskracht. Met 7 hallen is de beurs van zodanige omvang dat er een redelijke doorsnee van het middensegment is te vinden, terwijl het geheel overzichtelijk blijft. Afgaande op de exposantenlijst lijkt er een zekere verbreding plaats te vinden en een in algemene zin wat hoger niveau.

Aangename sfeer
De beurs beschouwt zichzelf niet als voorloper en de bezoeker hoeft dan ook niet echt bijzondere zaken te verwachten. Wat is het dan wel? ‘Collecties ontdekken, inspiratie opdoen, zaken doen, contacten met branchegenoten-het kan allemaal, in een professionele omgeving en in een aangename sfeer’, zo vat de organisatie het samen in een persbericht voorafgaande aan de beurs. En, met een knipoog naar de noorderburen: ‘Brussel is de referentiebeurs bij uitstek voor al wie zaken wil doen in het meubelwereldje in België en Nederland.’

De Meubelbeurs Brussel wordt gehouden van 8 t/m 11 november.

Meer informatie: www.meubelbeurs.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten