Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelboulevard Wooon wil bouwmarkt en tuincentrum

Woonboulevard Wooon in Leiderdorp wil uitbreiden met tuin- en dhz-artikelen om zo tegenwicht tegen Ikea te geven. Ikea gaat namelijk dit jaar een vestiging in Leiderdorp openen en Wooon wil daarom verruiming van de regels.

Meubelboulevard Wooon wil de mogelijkheid hebben om een kleine bouwmarkt en een klein tuincentrum toe te voegen aan het bestaande centrum. Volgens advocaat Marinda de Smidt, die het centrum in de arm heeft genomen, heeft Wooon daar ‘recht op’ want dit jaar komt er een vestiging van Ikea naast Wooon en ‘Ikea verkoopt ook tuin- en doe-het-zelfartikelen. Waarom mogen wij dat dan niet’, zo stelt de advocate. Het strookt volgens haar ook niet strijd met toezeggingen van de gemeente, dat zij de meubelboulevard zo veel mogelijk de ruimte wil geven.

Dalende omzet
Een van die toezeggingen is dat zich ook kleinere winkels op de meubelboulevard mogen vestigen, maar Wooon wil dus meer. Maar de gemeente ziet uitbreiding met een mogelijke bouwmarkt of tuincentrum niet zitten.
De meubelboulevard, pal naast de A4, startte in 1986 als Meubelplein Leiderdorp en werd in 2007 omgedoopt in Wooon. Toen werd ook het winkeloppervlak vergroot van 25.000 m2 naar 40.000 m2. De omzetten van het centrum zijn de laatste jaren dramatisch gedaald. Uit een koopstromenonderzoek uit 2011 bleek dat in de periode 2004 – 2011 de omzetten gedaald waren van 55 miljoen euro naar 17 miljoen euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten