Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Baan zoekt verdere samenwerking

Meubelfabrikant Baan gaat onder de naam Baan Interior Brands samenwerken met een viertal leveranciers om zo een ‘totaalplaatje’ te kunnen bieden aan de klanten. De samenwerking vindt zijn vorm op diverse beurzen en in de fabrieksshowroom. 

‘Onze showroom in Waddinxveen wordt steeds belangrijker. Veel kleinere winkels kunnen steeds minder meubelen opnemen en verwijzen hun klanten door naar onze showroom. Die hebben we aangekleed met lampen en kleden van bedrijven waarmee we samenwerken in het ETC en we kregen er vraag naar om deze te verkopen. Blijkbaar spreekt dat totaalplaatje aan en de conversie in onze showroom is enorm hoog. Dat bracht ons op het idee naar verdere samenwerking.’

Baan Interior Brands
Mirande Baan legt de laatste hand aan de inrichting van de vernieuwde fabrieksshowroom. Daarin staan producten van Lumière (verlichting), Carpets Creations (karpetten) en  Dekoninck (kasten en tafels). Samen met producten en input van designer Jeroen Bos wordt de showroom zo volledig ingericht. ‘We gaan dat naar buiten communiceren onder de naam Baan Interior Brands’, zegt Mirande Baan. ‘Die naam komt op onze gevel te staan en zo presenteren we ons ook op de Woonbeurs.’

Presentatie op Woonbeurs
Op de Woonbeurs kunnen dealers van Baan indirect profiteren van kooplustige consumenten. Banken die worden geschreven op de Woonbeurs worden uitgeleverd via winkeliers die die banken hebben opgenomen tijdens de beurzen op het HTC en ETC, vakbeurzen waar Baan present is en voorafgaan aan de Woonbeurs. ‘De dealer krijgt zo’n order in feite in zijn schoot geworpen want hij hoeft er niets voor te doen’, aldus Mirande Baan.
Op die vakbeurzen werkte Baan al eerder samen met bovengenoemde bedrijven die producten uitleenden aan Baan om de stand op het HTC en ETC aan te kleden. De daarbij opgedane positieve ervaringen worden nu dus nog verder en structureel uitgewerkt.

Na alle beurzen houdt Baan Interior Brands open huis in Waddinxveen. Op 7 en 8 oktober zijn winkeliers welkom, 9 oktober is gereserveerd voor interieurarchitecten en adviseurs.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten