Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelhart Beusichem krimpt en verhoogt hartslag

De voorjaarsbeurs in Beusichem was compacter vanwege de sluiting van een paar hallen. Hoewel het bezoek niet ‘wild’ was, leidde de nieuwe indeling tot veel optimistische geluiden.

Het Meubelhart Beusichem is dit jaar wat compacter geworden en dat is een goede zet geweest want matig of half gevulde hallen, zoals afgelopen jaar gebeurde, dragen niet bij aan een goede uitstraling. De inkrimping is het gevolg van de sluiting diverse hallen en wat vroeger een voordeel was (de klant kan rustig bij je rondkijken, de concurrent ziet niets), wordt nu uitgelegd als een nadeel (vroeger moesten mensen een hoop hallen bezoeken). Met andere woorden: elk nadeel heb zijn voordeel. Vooral het aan elkaar koppelen van verschillende hallen werd tijdens de afgelopen voorjaarsbeurs (2, 3, 9 en 10 februari) door vrijwel alle exposanten uitgelegd als positieve verandering.

Mooi aanbod
De positieve uitleg heeft echter een minder positieve oorzaak en dat is het terughoudende koopgedrag van retailers, ingegeven door de nog steeds aarzelende consument. Dat werd alom gevoeld, maar tegelijkertijd waren de meeste beursdeelnemers redelijk eensgezindheid; het was beter dan vorig najaar. Bijzondere vernieuwingen vielen niet waar te nemen, maar inspelen op de markt met commerciële modellen – dat was het zeker. Grote tafels, compacte eetkamerstoelen, ronde poten, heel veel eiken en met retro als gemene deler was alles bij elkaar een mooi aanbod. Plus natuurlijk veel relaxfauteuils.

Verhuizing
Hjort Knudsen, voorheen jarenlang aanwezig in de Woonindustrie in Nieuwegein, was daar een voorbeeld van. Het bedrijf levert veel aan inkoopgroepen en omdat diverse inkoopgroepen De Woonindustrie mijden vanwege het daar gevoerde beleid, stapte de Deense meubelfabrikant over naar Beusichem. En zo zie je maar dat het nadeel van de een weer voordeel voor de ander kan opleveren.
De gedwongen inkrimping heeft, naast de eerder genoemde voordelen, nog meer effecten. Tijdens de beurs kwamen aspirant-exposanten een kijkje nemen; misschien moeten wij volgende keer hier ook van de partij zijn.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten